3 jednoduché tipy proti nadúvaniu

3 jednoduché tipy proti nadúvaniu - activefibershake
Poďme teda priamo k veci! Zapamätajte si tri čísla:

👉 30 gramov vlákniny. Toľko jej konzumujte každý deň.
👉 2 litre vody. Toľko jej vypite každý deň!
👉 30 minút. Toľko času venujte pohybu každý deň!

Na konci každej dobrej rady je výzva zameraná na pravidelnosť.

Nie je také ľahké nahradiť zaužívané návyky, ktoré navodzujú príjemný, rozmaznávajúci pocit, návykmi, ktoré z dlhodobého hľadiska zlepšujú celkovú pohodu, najmä zdravie. Nie je to však ani nemožné.

Niekoľko trikov, ako premeniť nasledujúce užitočné tipy na zvyk:

 ◾ Obohaťte príjem vlákniny niečím, čo je tiež chutné a jeho príprava nezaberie veľa času. Takto sa nemusíte báť starostlivosti o prebiotickú vlákninu, ktorá je pre črevnú flóru veľmi užitočná, ako aj o vlákninu nerozpustnú vo vode, ktorá podporuje trávenie. Práve pre toto sme stvorili activé FiberShake

Produkt dokonca v roku 2021 získal medzinárodné ocenenie za pohodlnú a lahodnú formu príjmu vlákniny. Na World Food Innovation Awards v Londýne získal ocenenie “Najlepší zdravý nápoj na svete”. S jeho pomocou môžete svojmu organizmu dopriať 10g vlákniny denne navyše. Podľa štatistík inak organizmus spotrebuje v priemere 15-18g vlákniny denne.

Supertip: pokiaľ si vedome vytvoríte rituál, že budete konzumovať týchto extra 10g super lahodnej vlákniny v určitú dennú dobu, už ste istým spôsobom prevzali kontrolu nad vytvorením návykov. Pozorujte testovanú osobu - teda seba - po 7-14 dňoch už budete cítiť udržateľnú zmenu, odstránenie nadúvania.

 

 ◾ Pozorne sledujte, koľko vody ste za deň vypili. Najjednoduchšie to zvládnete, ak si budete vodu dávkovať do veľkej, 1-2 litrovej fľaše. Pre niektorých ľudí je jednoduchšie piť vodu s niekoľkými kvapkami citróna alebo limetky. Nielenže bude vďaka tomu voda lepšie chutiť, ale taktiež to pomôže zmierniť nadúvanie. Pokiaľ vám pitie čistej vody robí problémy, ide to veľmi ťažko, môžete ju nahradiť čajom; nepreháňajte to však s jeho sladením! Číra šťava z polievok je tiež zahrnutá do spomínanej spotreby tekutín. Ak je to možné, nezvykajte si namiesto pitnej vody piť šťavu z lisovaného ovocia, pretože to neprospieva hladine cukru v organizme.

 ◾ Odborníci na túto tému radia, že bez ohľadu na to, aká lákavá môže byť pohovka s cieľom uľaviť si trochu, ak vás trápi nadúvanie, v každom prípade odolajte pokušeniu. Radšej choďte na prechádzku, alebo len buďte aktívni v byte. Už v publikácii z roku 2003 o tom odborný časopis Gut napísal, že poloha v ľahu mimoriadne sťažuje priechod plynov a ich vylúčenie. No dobre, ale čo zahŕňa 30 minút pohybu? Všetko, čo nesúvisí a nepripomína sed, môže pomôcť zabrániť nadúvaniu. Čokoľvek robíte, nezastavujte sa a hlavne si nesadajte. Rozvoj brušných svalov je obzvlášť užitočný pre tých, ktorí často trpia nadúvaním, pretože brušné svaly pomáhajú prechádzať plynom cez celý črevný systém. V prípade, že hľadáte formy cvičenia zamerané vyslovene na nadúvanie, oplatí sa vyskúšať cvičenie jogy proti plynatosti a žalúdočným ťažkostiam.

"Príčinou nadúvania, plynatosti je veľmi často pomalé vyprázdňovanie nahromadených odpadových látok. Príliš malé množstvo vlákniny, nedostatočné množstvo tekutín a nedostatok fyzickej aktivity predstavujú priamu cestu k zápche." povedal Michael Jenssen, výskumný lekár celosvetovo známej kliniky Mayo Clinic, špecializujúci sa na obezitu. Aj preto mnohí vedci, lekári tvrdia, že pokiaľ patríte medzi 30% osôb trpiacich nadúvaním, môžete si pomôcť pravidelným pohybom, príjmom dostatočného množstva tekutín a dostatočným množstvom vlákniny.

Tu nájdete pomoc, aby ste konzumovali dostatok vlákniny každý deň!

 

 

Ďalšie články na tému #

Sledujte nás na Instagrame!

Sledujte nás na Instagrame, ak nechcete premeškať novinky.

 

Košík

Zatvoriť